Blog

Microgreens: vitamíny a antioxidanty nabité výhonky

Připojte se k revoluci v oblasti zdravé stravy s microgreens. Řeč je o možná malých, ale opravdu mocných výhoncích, které oživí váš talíř i vaše zdraví.

Microgreens = mladé výhonky různých druhů zeleniny a bylinek, které jsou mimořádně bohaté na vitamíny, minerály a další bioaktivní látky. To z nich dělá nejen chutný, ale i zdravý doplněk stravy. Doplněk stravy, který si v pravidelných dávkách můžete dopřávat i vy.

Jak pěstovat microgreens v pohodlí domova?

Vítejte ve fascinujícím světě microgreens. Tyto malé, ale výživné rostlinky jsou v poslední době na výsluní zájmu, a není se čemu divit. Skvěle chutnají, jsou plné vitamínů a minerálů a co je nejlepší – můžete si je snadno vypěstovat i u vás doma..

Co jsou to microgreens?

V posledních letech se z pojmu „microgreens“ stal jakýsi fenomén. Stále častěji se objevuje v kulinářském světě i mimo něj. Do češtiny se tento pojem obvykle překládá jako mikrobylinky nebo mikrozelenina.

Jak na klíčení semínek a microgreens

Klíčky a microgreens jsou výborným zdrojem vitamínů, minerálů a dalších živin. Klíčení semínek je nejen zdravé, ale také cenově dostupné. V tomto článku si probereme, jak semínka klíčit, jakými semínky začít a jak dlouho celý proces trvá.

4 položek celkem