Mizuna Midori - BIO semínka na klíčení a microgreens
Slyšeli jste už o mizuně? Mizuna, neboli japonská hořčice, je asijská listová zelenina. V podstatě se jedná o druh salátu, který svou chutí připomíná rukolu. Nám přijde o něco jemnější, přesto si stále udržuje příjemně štiplavou, pepřovitou chuť. Naše semínka mají certifikát kvality IT BIO 007.
Kategorie: | Semínka na klíčení a microgreens |
---|
Microgreens semínka mizuny na microgreens a klíčení
Slyšeli jste už o mizuně? Mizuna, neboli japonská hořčice, je asijská listová zelenina. V podstatě se jedná o druh salátu, který svou chutí připomíná rukolu. Nám přijde o něco jemnější, přesto si stále udržuje příjemně štiplavou, pepřovitou chuť.
Microgreens mizuny obsahují velké množství vitamínů - A, B, C, E a jsou cenným zdrojem vápníku, hořčíku nebo draslíku. Vzhledem k velkému množství antioxidantů mohou výhonky mizuny přispět ke snížení rizika chronických onemocnění nebo poškození buněk. Pojídáním microgreens mizuny si zajistíte pravidelný přísun vitamínů a minerálů, které vám pomohou ke zdravějšímu životnímu stylu.
Microgreens mizuny si můžete vypěstovat i vy doma.
- Náročnost pěstování je jednoduchá, vhodné i pro začátečníky.
- Kromě semínek mizuny se vám bude hodit klíčící miska microgreens nebo kompletní pěstební sada microgreens.
Jak pěstovat výhonky mizuny ze semínek?
- Před vysetím je vhodné namočit semínka na 8 až 12 hodin do vody.
- Doba klíčení semínek mizuny jsou 3 dny ve tmě.
- Doba růstu semínek je 7 dní na světle.
- 2x až 3x denně propláchněte semínka čistou vodou.
Použití výhonků mizuny
- Použití za syrova - jako přísada do různých salátů, na jednohubky, chleba s lučinou nebo k odzobení pokrmů. Využít je můžete i do teplých pokrmů. Perfektně se hodí do asijské kuchyně.
- Před konzumací propláchněte výhonky vodou.
- Výhonky můžete uchovávat 1 až 2 týdny v chladničce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.