Brokolice, respektive její microgreens obsahují velké množství vitamínů A, C, E, skupiny B a dále minerálů, železo, vápník a draslík. Celkově čistí organismus, posiluje imunitu a pomáhá například při chudokrevnosti. Tyto mladě lístky brokolice se vyznačují až padesátinásobným obsahem antioxidantu sulforafan a hořčičného oleje než u zralé brokolice. Hořčičný olej a sloučeniny síry jsou známé svými protirakovinnými účinky. Chuť lístků je mírně pikantní a ideálně se hodí do salátů, na chléb, nebo do smoothie.
Ředkvička má jemně štiplavou chuť. Obsahuje velké množství vitamínů A, B1, B2, C, E a K. Je také bohatá na hořčík, železo, draslík, vápník, sodík, fosfor a zinek a také hořčičné oleje.
Lístky jsou ideální pro použití do salátů, do smoothie, bylinkových tvarohů nebo jako ozdoba vašich pokrmů.
Rukola je velmi snadná pro pěstování. Obsahuje vitamíny A, C, F a B. Je také zdrojem mědi, železa, vápníku a zinku. Je také bohatým zdrojem zinku, fosforu, mědi, draslíku, vápníku, hořčíku a železa. Má lehce štiplavou chuť a osvěží každý salát nebo sendvič.